Polícia obvinila starostu Kvakoviec z prečinu zneužívania svojich právomocí

11.11.2006 Celý región

Vranov nad Topľou 11. novembra (TASR) - Z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa obvinil v uplynulých dňoch vranovský vyšetrovateľ starostu obce Kv...
Vranov nad Topľou 11. novembra (TASR) - Z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa obvinil v uplynulých dňoch vranovský vyšetrovateľ starostu obce Kvakovce vo Vranovskom okrese.

Starosta obce ešte v septembri tohto roka zakázal pracovníčke tamojšieho obecného úradu prihlásiť k trvalému pobytu dvoch ľudí, ktorí sa na území Kvakoviec dlhodobo zdržiavali. Napriek tomu, že títo ľudia si splnili zákonné podmienky pre prihlásenie sa k trvalému pobytu a starostu informovali o svojom zámere kandidovať za poslancov obecného zastupiteľstva, ten ich práva zmaril.
Keďže ohlasovňa pobytu v Kvakovciach si svoju povinnosť nesplnila, využili dotknutí občania príslušné ustanovenia Zákona o hlásení pobytu občanov SR a registri obyvateľov SR a ohlásili miesto aj začiatok svojho trvalého pobytu v obci na príslušnom oddelení vranovskej polície. Okresné riaditeľstvo Policajného zboru (PZ) vo Vranove nad Topľou žiadateľov zaevidovalo a ich trvalý pobyt v Kvakovciach zaznamenali ku dňu 5. októbra.
Obvinenému starostovi hrozí trest odňatia slobody v trvaní dvoch až piatich rokov, informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Magdaléna Fečová.
 

Vyberte región

mark